Овес для очищення організму: рецепти як правильно заварювати і пити

Овес має унікальний склад, тому він, активно застосовується в народній медицині при лікуванні і профілактиці різних патологій. Завдяки великій кількості корисних властивостей його використовує і фармакологічна галузь, включаючи цей злак в різних видах до складу різних препаратів. Зерна вівса дуже ефективні при очищенні організму, тому, сьогодні розроблено безліч рецептів, які можна задіяти для цих цілей.

властивості злаку

Цей злак має масу корисних властивостей, завдяки чому він здатний надавати наступне благотворний вплив:

  • покращує обмінні і метаболічні процеси;
  • виступає в якості природного сечогінного;
  • очищає організм від шкідливих речовин;
  • благотворно впливає на підшлункову і печінку;
  • здатний знижувати рівень цукру в крові;
  • застосовується при судинних, серцевих, ендокринних патологіях;
  • стимулює роботу імунітету;
  • усуває напади кашлю;
  • дуже м’яко знижує температуру;
  • покращує якість нігтьових пластин, волосся, шкірних покривів і т. д.

Як правильно пройти підготовку до очищення

Щоб домогтися максимального ефекту пацієнт повинен підготувати свій організм до очищення, правильно заварювати зерна вівса для очищення організму і приймати напій згідно зі схемою.

Процес підготовки передбачає декілька етапів:

  1. Пацієнт повинен переглянути свій режим харчування і меню. Слід виключити з раціону ковбаси, соління, копченості, в’ялені продукти, жирні сорти м’яса, кукурудзу, картоплю та інші продукти, що містять крохмаль.
  2. Щодня потрібно випивати свіжовичавлені соки з білокачанної, брокколі, кольрабі та цвітної капусти, яблук і т. Д.
  3. У щоденне меню слід включити курагу, родзинки і горішки.
  4. У процесі приготування страв звичні жири необхідно замінити рослинними оліями.

Схеми запарювання вівса для чищення організму

Існують наступні схеми очищення різних органів і систем:

Як приймати полин від паразитів

кишечник

Приготований з зерен відвар людина повинна пити протягом 30-ти діб, по склянці перед кожною трапезою. У нього буде відбуватися дуже м’яка очищення кишечника

імунітет

Щоб активізувати роботу імунної системи люди повинні пити спеціальний відвар. У каструльку наливається вівсяний відвар і коров’яче молоко в однакових пропорціях. У рідину додається бджолиний мед (1 ст. Л. На склянку напою). Терапія проводиться протягом 3-х місяців. Щодня людині потрібно випивати по склянці цілющої рідини (приймається маленькими порціями протягом доби)

кров

Щоб поліпшити якість крові люди повинні щодня їсти пророщені вівсяні зернятка. Курс терапії становить 30-ть діб. Вживати злаки потрібно перед кожною трапезою по 1-2 ст. л.

легкі

Щоб приготувати цілющий відвар необхідно попередньо розпарити зернятка. Після цього вони перетираються і переміщаються в глибокий посуд. До них додається молоко (1 ст.), Суміш перемішується і на маленькому вогнику доводиться до кипіння. Курс терапії становить 7-м діб. Людина повинна три рази в день випивати по 2-3 ст. л.

нирки

Пацієнт повинен протягом 30-ти діб три рази в день пити цілющий відвар. Добова доза становить 0,5 літра (рекомендується додавати 0,5 ст. Л. Меду) відвару. У цей період сеча може змінити звичний колір і стати рожевою

печінка

Для очищення цього органу можна задіяти відвари і киселі. Рекомендується задіяти наступний рецепт. У каструльку наливається сметана (1 ст.л.), кефір (0,5 л), вода (2 ст.) І насипаються зерна вівса (100 г). Всі компоненти добре перемішуються, ємність відставляється на кілька діб для закисання. Через три доби каструлька переставляється на плиту, її вміст на повільному вогнику доводиться до кипіння. Пити такий напій потрібно протягом 30-ти діб, перед вечірньою й ранковою трапезою

Полин від глистів

Рецепти для ефективного очищення організму

Щоб домогтися максимального ефекту при очищенні слід в процесі приготування рецептів задіяти цілі зерна вівса. Це обумовлено тим, що в цілісному злаку міститься найбільше корисних мікроелементів. При проведенні очисних маніпуляцій забороняється використовувати швидкі вівсяні каші, так як від них може статися лише збільшення ваги.

Рецепт №1 «Класичний»

  1. У глибокий посуд потрібно насипати зерна вівса (2 ст.), Які попередньо добре промиваються під проточною водою.
  2. До злаків додається холодна вода (1 л) і вони повинні настоюватися добу.
  3. Каструлька переставляється на плиту, її вміст на повільному вогнику нагрівається і протягом 30-ти хвилин слабо кипить.
  4. Знімається ємність з плити, її вміст настоюється протягом доби.
  5. Після фільтрації відвар потрібно приймати за призначенням.

Рецепт №2 «Швидкий»

  1. Зернятка потрібно очистити від сміття, промити під проточною водою.
  2. У каструльку, яка має товсте днище, наливається вода (1 л).
  3. Рідина доводиться до кипіння, після чого в неї насипається зерно.
  4. На маленькому вогнику суміш кип’ятиться протягом 2-х хвилин, після чого ємність забирається з плити.
  5. Протягом 30-ти хвилин суміш настоюється, потім фільтрується.
  6. Цілющий напій потрібно пити тричі на добу: на голодний шлунок, за 30-ть хвилин перед обідньою трапезою, за 3 години перед сном (після вечері).
  7. Рекомендується задіяти даний рецепт протягом місяця, після чого робиться такий же перерву і терапія триває.

Як правильно приймати гарбузове насіння від паразитів

Рецепт №3 «Тривалий»

  1. Зернятка, попередньо очищені від сміття і промиті, насипаються в каструльку (1 ст.), Заливаються холодною водою (1,5 л).
  2. Ємність переставляється на плиту, на повільному вогнику її вміст доводиться до стану кипіння.
  3. Варитися суміш повинна протягом 50-ти хвилин.
  4. Вміст ємності фільтрується, відвар переливається в скляний посуд і після охолодження переміщається в холодильник.
  5. Перед вживанням рідини слід додати в неї невелику кількість меду.
  6. Пити напій потрібно п’ять разів на добу, попередньо підігрів.
  7. Рекомендується проводити очисні заходи протягом 10-ти діб.

Рецепт №4 «Оптимальний»

  1. У каструльку насипаються зернятка (2 ст. Л.), Заливаються водою (1,5 ст.).
  2. Суміш доводиться на маленькому вогнику до кипіння і вариться протягом 10-ти хвилин.
  3. Каструлька знімається з плити, її вміст протягом 5-ти хвилин настоюється і фільтрується.
  4. У напій потрібно додати мед (0,5 ч.л.) і дрібку солі.
  5. Рідина ділиться на три частини і випивається за добу (пити потрібно за 30-ть хвилин до основних трапез).
  6. Тривалість терапії не повинна перевищувати 3-х тижнів.

рецепт №5

  1. Зернятка вівса (1 ст.) І плоди шипшини (кілька жменек) промиваються і розкладаються на рушник до повного висихання.
  2. Компоненти подрібнюються і пересипаються в скляну колбу термоса.
  3. Заливається окріп (1л).
  4. Термос закупорюється і відставляється на ніч.
  5. Вранці потрібно струсити вміст колби, пропустити через дрібне сито.
  6. Рідина переливається в окремий посуд і накривається кришкою.
  7. Пити напій потрібно протягом доби, за 30-ть хвилин до трапез, рівними порціями.
  8. Увечері робиться нова порція зілля.