Салат берізка з курячим філе чорносливом і грибами

Біла берізка

На сьогоднішній день є велика кількість різних салатів. Деякі з них мають дуже простий рецепт і при цьому можуть кожного здивувати неймовірними смаковими якостями. Салат Берізка з курячим філе і чорносливом відноситься саме до таких страв.

Салат, в складі якого є курка, гриби і сир цілком можна назвати класичним, адже таке поєднання дуже популярне. Кожен з цих продуктів дуже корисний для людського організму, а разом вони можуть надати будь-якої страви ніжний смак.

Салат Берізка не тільки смачний, але і дуже красивий. Робиться він, як правило, у вигляді стовбура берези. Він стане прикрасою будь-якого святкового столу. До того ж страва смачна і дуже поживне. Ми пропонуємо вам класичний рецепт салату Береза.

Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Філе – 2 шт
  • Печериці – 0,5 кг
  • Яйця – 4 шт
  • Чорнослив – 15-20 шт
  • Сир типу Едам або Голландський – 200 г
  • Мариновані огірочки – 4 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • майонез
  • Часничок – 1 зубчик або можна не додавати.

Салат біла береза ??з куркою і чорносливом викладається шарами, тому в першу чергу готуються заготовки і тільки потім складається саме блюдо.

  1. Відваріть куряче філе і розберіть його на волокна.
  2. Гриби поріжте максимально дрібно, подрібніть цибулину і підсмажте все на соняшниковій олії.
  3. Відваріть яйця, розберіть на білки і жовтки, натріть на великій тертці.
  4. Сир потрібно натерти на дрібній тертці.
  5. Залиште для прикраси один огірок і 7 чернослівін, все інше потрібно порізати на дрібну соломку.
  6. Білок з яєць і натертий сир потрібно ретельно перемішати з майонезом. При бажанні можна додати трохи часнику.

Коли все буде готово, можна починати збирати салат біла береза ??з чорносливом. Викладати шари потрібно в наступному порядку:

  1. чорнослив
  2. куряче філе змішане з великою кількістю майонезу
  3. маринований огірок
  4. яєчний жовток з невеликою кількістю майонезу
  5. смажені з цибулею гриби

Салат ташкентський з чорної редьки з м’ясом

Весь салат зверху змащується заздалегідь приготовленою масою з яєць, сиру та майонезу. Салат готовий, залишилося тільки його прикрасити. Для цього потрібно порізати навскоси залишений маринований огірок. З нього ми зробимо листочки для берези. Чорнослив ріжеться на маленькі полосочки. Потім з чорносливу викладається контур для стовбура і гілочок берези, а з огірка – листя.

Салат берізка з чорносливом рецепт з фото якого ми пропонуємо має гоструватий-солодкуватий присмак і стане справжньою окрасою для будь-якого святкового столу.

Берізка салат рецепт з чорносливом і грецькими горіхами

Даний салат дуже популярний і на сьогоднішній день існує декілька абсолютно різних варіантів його приготування. Класичний рецепт можна трохи змінити і в результаті вийде не менш смачне і оригінальне блюдо.

Отже, для приготування наступного варіанта салату Біла береза ??знадобляться такі інгредієнти:

  • куряче філе – 375 г
  • чорнослив без кісточок – 120 г
  • печериці – 180 г
  • очищені волоські горіхи – 65 г
  • яйця курячі – 3 шт
  • ріпчаста цибуля – 75 г
  • майонез – 250 г
  • рослинне масло, сіль
  • петрушка, кріп і пір’я зеленої цибулі

Салат береза ??з чорносливом рецепт з фото якого ми вам пропонуємо потрібно готувати наступним чином.

В першу чергу потрібно відварити куряче філе в злегка солонуватою воді, потім дати стекти бульйону і нарізати грудку на маленькі кубики. Можна нарізати соломкою, як вам більше подобається.

Потім очистіть гриби і наріжте їх невеликими кубиками, поріжте півкільцями цибулю. Змішайте і пасеруйте на маленькому вогні в невеликій кількості рослинного масла. Тримайте ємність з цибулею і грибами на вогні до повної готовності продуктів. Додайте трохи солі, чорного меленого перцю, ретельно перемішайте і зніміть з вогню.

Огірки помий, а чорнослив запарьте в окропі на 5 хвилин. Потім поріжте все це на невелику соломку. Відваріть яйця, відокремте білки від жовтків і подрібніть. Білки з жовтками потрібно помістити в окремі миски.

Салат “Празький” з болгарським перцем яловичиною і огірками

Коли всі компоненти будуть готові, можна починати збирати салат берізка з куркою і грибами. На дно салатниці викладете шар чорносливу. Зверху на нього гриби з цибулею, потім подрібнене куряче філе. Далі викладаються білки і огірки. Кожен шар салату потрібно перемазати майонезом.

Останнім етапом буде прикраса готового салату. Посипте його подрібненими волоськими горіхами, змішаними з жовтком. Прикрасити блюдо потрібно у вигляді берізки. Стовбур можна зробити з майонезу, їм же намалюйте гілочки. Зверху на майонез покладіть трохи чорносливу. З петрушки і кропу зробіть крону дерева, в з листя зеленого лука – траву. Біла береза ??салат рецепт з чорносливом який ми навели вище готовий.

Салат біла береза ??з куркою і грибами, маринованою цибулею

На Вас чекають пропонуємо ще один варіант приготування цього барвистого і дуже смачного салату для будь-якого свята.

Інгредієнти для салату потрібні наступні:

  • філе курячої грудки – 450 г
  • в’ялений чорнослив без кісточок – 160 г
  • свіжі шампіньйони – 220 г
  • огірки свіжі – 200 г
  • волоські горіхи очищені – 65 г
  • курячі яйця – 2 шт
  • ріпчаста цибуля – 75 г
  • білий салатний цибулю – 75 г
  • твердий сир – 125 г
  • майонез – 250 г;
  • сметана – 35 г
  • рослинну рафіновану олію – 25 мл
  • сіль
  • цукровий пісок
  • лимонний сік
  • петрушка і кріп

В першу чергу потрібно замаринувати цибулю. Щоб це зробити, очистіть білу салатну цибулину, наріжте її півкільцями, змішайте з лимонним соком, сіллю, цукровим піском. Залиште лук маринуватися при кімнатній температурі на 30 хвилин. Цього часу вистачить, щоб підготувати інші компоненти салату.

Куряче філе порізати на маленькі кубики, приправте чорним меленим перцем і спеціями. Викладіть на попередньо розігріту сковорідку з олією. Підсмажуйте на маленькому вогні до готовності. Філе потрібно викласти в окрему миску, щоб стік зайвий жир.

Салат черепашка з куркою, грибами і чорносливом

У маслі, що залишилося од смаження курки потрібно підсмажити дрібно нарізані гриби і цибулю. За пару хвилин до того, як вони будуть готові, додайте трохи сметани і добре все перемішайте.

Далі відваріть яйця, очистіть і окремо натріть на терку жовтки і білки. Промийте і залийте на кілька хвилин окропом чорнослив. Коли він стане досить м’яким, його потрібно нарізати дрібною соломкою. Твердий сир натріть на великій тертці. Очистіть огірки і наріжте максимально тонкою соломкою.

Коли все готово, можна починати збирати неймовірно смачний салат. Підготуйте велике блюдо і на його дно викладіть товстий шар чорносливу. Присмачите його великою кількістю майонезу, а зверху розподіліть смажені з цибулею гриби. Тепер можна викласти шар курячого філе, потім маринованої цибулі і знову все залити майонезом. В останню чергу посипаємо сумішшю з тертого сиру і жовтків з додаванням невеликої кількості майонезу.

Прикраса салату біла береза

Прикрашати салат, як і в попередніх випадках потрібно в формі берізки. Намалюйте майонезом досить товстий стовбур дерева, а на нього поперек викладіть тоненькі смужки з чорносливу. Таке поєднання відмінно імітує березову кору. З петрушки зробіть шикарну крону дерева, а кріп підійде для трави.

Перед подачею салат Біла береза ??має трохи настоятися, щоб всі верстви добре просочилися. Буквально годину і цей витвір кулінарного мистецтва можна подавати на святковий стіл.