Салат черепашка з куркою, грибами і чорносливом покроково з фото

салат черепашка

Салат «Черепашка» з куркою і грибами – це дуже смачне і яскраве блюдо, яке дозволяє порадувати господинь і їх гостей. Напевно, кожна господиня перед святом становить спеціальне меню. І багатьом хотілося б урізноманітнити це меню. Так, наприклад, можна включити в це меню будь-які оригінальні та смачненькі салатики. Салат «Черепаха» з грибами і куркою добре буде поєднуватися з іншими стравами.

Отже, салат «Черепаха» відносять до оригінальних і красивим сортам салатів. Бо у нього вельми оригінальне і красиве оформлення. Блюдо може прикрасити дитячий і дорослий стіл. У салату досить багато шанувальників, оскільки він містить особливе поєднання інгредієнтів. Курка – це основний інгредієнт цієї страви. Зверніть увагу, що саме курка вважається корисним, смачним, поживним і низькокалорійним продуктом. Якщо ж замінити майонез на сметану, то салат можуть їсти все без винятку. Крім того, є ще головна перевага салату – його можна готувати за багато годин до заходу.

Як правило, салат викладається шарами, проте буває і таке, коли господиня хоче просто перемішати інгредієнти, і, це цілком можливо. Все залежить від Вашого бажання. Отже, Ви зможете приготувати салат шарами або просто перемішати інгредієнти.

Вашій увазі пропонуються кілька рецептів салату «Черепаха». І спершу варто розглянути рецепт салату «Черепашка» з куркою і грибами.

Для приготування такого салату Вам будуть потрібні наступні прості продукти:

  1. одна штука курячої грудки;
  2. 200 грам грибів шампіньйонів;
  3. 200 г волоських горіхів;
  4. три яйця;
  5. два ріпчастої цибулі;
  6. три гілки зелені;
  7. п’ять штук листя салату;
  8. 150 мілілітрів майонезу;
  9. п’ять штук маслин.

Приготування салату:

Готується такий салат дуже просто і швидко. Для початку Вам потрібно відчинити 20-30 хвилин курячу грудку і дрібно нарізати її.

Салат столичний класичний з яловичиною

Потім порізати цибулю кубиками і злегка обсмажити його. До цибулі додаються порізані грибочки. Обсмажте гриби і цибулю на сковороді.

Варені яйця і сир натріть на тертці.

Очистіть і переламали волоські горіхи.

Тепер можна приступити і до оформлення самого салату. Візьміть плоске блюдо і на нього викладіть листя салату. На ці листя покладіть курку так, щоб вона прийняла форму овалу.

Далі кладеться половину горіхів і змащується майонезом. Третій шар приймають смажені гриби з цибулею. Знову змастіть майонезом, після чого викладіть тертий сир.

Після цього покладіть яйця і майонез. Посипте горіхами і почніть робити голову черепашки з яйця, лапки з маслин.

Залишається прикрасити салат зеленню. Смачний салат готовий! Тепер можна подати його до столу.

Салат «Черепаха» з куркою і чорносливом

Салат «Черепашка» з чорносливом ще один хороший варіант для святкового меню. Нижче буде розписаний рецепт салату «Черепаха» з чорносливом з фото.

Отже, Вам знадобляться такі інгредієнти, як:

  1. два курячих філе;
  2. чотири яйця;
  3. 100 грам сиру;
  4. 100 г чорносливу;
  5. 100 г волоських горіхів;
  6. один зелений лук;
  7. сіль;
  8. майонез.

Приготування салату:

Салат «Черепашка» з куркою і чорносливом легко готується. Отже, всі інгредієнти готуються в окремих мисках. Натріть жовтки окремо від білків. Відваріть курку і наріжте її дрібно. Зелена цибуля шинку кільцями. Сир треться на тертці, чорнослив залийте окропом і поріжте її на маленькі частини. Волоські горіхи тільки чистяться.

Знову ж береться плоске блюдо, і салат викладається шарами. Шари викладаються наступним чином:

  1. Яєчний білок, який змащується майонезом сіткою і посипається зеленою цибулею;
  2. Куряче м’ясо, яке також змащується майонезом;
  3. Жовток, сир і майонез;
  4. чорнослив;
  5. Ядра волоських горіхів.

Так, зверніть увагу на те, що все це повинно вийти в формі черепахи, як і в попередньому варіанті салату.

Салат ташкентський з чорної редьки з м’ясом

Салат «Черепашка» з копченою куркою

Для цього варіанту салату Вам необхідно буде взяти такі продукти:

  1. 300-400 грам копченої курки;
  2. п’ять яєць;
  3. 150 грам твердого сиру;
  4. п’ять штук маринованих огірочків;
  5. Зелена цибуля;
  6. 150 г волоських горіхів;
  7. майонез і листя салату.

Приготування салату:

Тут також все легко і просто. Копчену курку і огірки треба дуже дрібно нарізати. На тертці потріть яйця і сир. У блендері обробіть горіхи. Тоненько наріжте цибулю кільцями. І приступайте до оформлення.

«Черепаха» з картоплею

В цьому випадку Вам будуть потрібні наступні продукти:

  1. три штуки картоплі;
  2. чотири яйця;
  3. 200 грам курячого м’яса;
  4. одне яблуко;
  5. 100 грам сиру;
  6. 100 г чорносливу;
  7. 100 г волоських горіхів;
  8. майонез.

Приготування салату:

Відчиніть картопля, яйця і курку. Наріжте все дрібними кубиками. Яблуко і сир натріть на крупній тертці. Горіхи перемолоти і чорнослив замочити.

У формі черепахи викладіть салат шарами.

Салат «Черепаха» з додаванням моркви

В даному варіанті Вам потрібно будуть такі продукти:

  1. два курячих філе;
  2. одна морква;
  3. два ріпчастої цибулі;
  4. десять грам твердого лука;
  5. чотири яйця;
  6. 150 г волоських горіхів;
  7. майонез.

Приготування салату:

Такий салат готується досить стрімко. Лук необхідно порізати кубиками і обсмажити на олії. Моркву натріть на тертці і обсмажте на сковороді. М’ясо відчиніть, і поріжте, яйця і сир потріть на крупній тертці, горіхи обробіть. Знову викладіть шарами інгредієнти в формі черепашки. Кожен шар не забувайте добре промазати майонезом. Як правило, з горіхів робляться лапки, а з сиру голова.

Салат «Черепашка» для діточок

Порадуйте своїх діточок смачненьким салатом. Бо такий салат підходить не тільки для дорослого столу, але і для дитячого.

Салат берізка з курячим філе чорносливом і грибами

Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  1. два курячих філе;
  2. червона цибулина;
  3. три яйця;
  4. два яблука;
  5. 100 грам батона;
  6. 50 грам волоських горіхів;
  7. 100 грам твердого сиру;
  8. один свіжий огірок;
  9. 100 мл. сметани.

Приготування салату:

Такий салатик стрімко і з легкістю готується. Головне слідувати за запропонованим рецептом.

У фользі в духовці запекти куряче філе. Його поріжте на дрібні шматки. Відокремте білки від жовтків і натріть їх на тертці. Яблука і сир натріть на великій тертці. Подрібніть волоські горіхи, а цибулину дрібно наріжте. Квадратиками поріжте батон і посушити його на сковороді.

Прокладіть шари в такий спосіб:

  1. білок;
  2. сметана;
  3. курка;
  4. сметана;
  5. яблуко;
  6. батон;
  7. Червона цибуля;
  8. сир;
  9. сметана;
  10. жовток;
  11. Горіхи.

Не забувайте про те, що салат повинен прийняти форму черепашки. Як правило, в цьому варіанті лапки робляться з огірків, а голова з половинки білка і одного цілого жовтка. Після того як салат буде готовий подайте його до столу. Дітлахи точно будуть раді такому прекрасному і смачному блюду. Таким чином, Ви дізналися рецепт салату з назвою «Черепашка». Крім того, тепер Ви знаєте варіанти приготування цього салату. Не бійтеся експериментувати і придумувати щось новеньке. Розглянувши покрокові рецепти, Ви зможете смачно приготувати такий салат. Також існують і інші варіанти оформлення салату. Ви можете придумати щось своє новеньке й оригінальне. Готуйте смачненькі салати і радуйте себе і своїх близьких!