Салат “Празький” з болгарським перцем і яловичиною з огірком

Салат «Празький»

Салат «Празький» з болгарським перцем і яловичиною – це дуже смачне і барвисте блюдо, у якого простий рецепт. Дане блюдо містить в собі овочеві компоненти і соковиті м’ясні м’якоті. Якщо ж Ви захочете урізноманітнити салат, то це цілком можливо. Так, наприклад, можна додати овочі, різні спеції, авокадо, зелень або ж солоні грибочки. Кожна господиня застосовує свої секрети приготування, тому в цьому випадку немає яких-небудь обмежень.

Такий чудовий чеський салатик має пару простих варіантів приготування. Його можна буде подати теплим або холодним, викладати шарами або ж розмішувати перед подачею. Будь-який варіант салату добре підійде до найближчого святкового застілля. Вам варто побалувати себе і своїх гостей!

Для смачного салату з яловичиною і болгарським перцем краще за все взяти червоні або ж жовті яблука. Саме цей фрукт буде добре поєднуватися з гострим перцем і м’ясом. Такий смак здатний викликати у людини відчуття ситості. А для прикраси добре підійде гілочка петрушки і пару салатного листя.

Салат з яловичини, болгарського перцю і огірка містить в собі простий рецепт. Для його приготування Вам знадобиться наступне:

  1. 150 грам яловичини;
  2. 150 грам свинини;
  3. болгарський перець;
  4. 150 грам маринованих або солоних огірків;
  5. одна невелика цибулина;
  6. кисло-солодке яблуко;
  7. одна столова ложка лимонного соку;
  8. гірчиця (за смаком);
  9. майонез;
  10. сіль і мелений перець (за смаком);
  11. 3-4 столові ложки рослинної олії;
  12. пару гілок петрушки.

Приготування салату:

Тепер можна перейти і до приготування. Зверніть увагу, що гарячий салат з яловичиною і болгарським перцем природно буде включати гаряче м’ясо, а це значить, що в першу чергу потрібно зайнятися овочами. Отже, виконайте наступні кроки:

  1. Насамперед необхідно очистити болгарський перець і нарізати його тонкими брусочками довжиною чотири сантиметрів.
  2. Потім нарізаються огірки соломкою.
  3. Далі треба очистити цибулину і нарізати її півкільцями. Для усунення гіркоти, потрібно залити його окропом на п’ять хвилин. Після чого остудити.
  4. Яблуко необхідно очистити від шкірки і м’якоть нарізати тонкими скибочками. Для того щоб яблуко не потемніло Вам потрібно буде змастити скибочки лимонним соком. Після цього помістити всі компоненти салату в глибоку ємність.
  5. Для заправки потрібно підготувати соус. Він містить майонез, гірчицю і мелений перець. Змішайте все це за смаком.
  6. Тепер можна і нарізати яловичину. Її потрібно нарізати тонкими шматочками поперек волокон і обгорнути харчовою плівкою.
  7. Тепер вузькими смужками ріжуться м’ясні відбивні. На розпеченій сковорідці з рослинним маслом обсмажується м’ясо. За смаком додайте сіль і перець.
  8. Таким же чином обсмажується м’ясо зі свинини.
  9. Суміш м’яса яловичини і свинини укладається в нижній шар. Потім гіркою укладається готове «асорті», і все це прикрашається зеленню.
  10. Тепер можна полити салат соусом і подати його до столу!

Салат берізка з курячим філе чорносливом і грибами

Теплий салат з яловичиною і болгарським перцем також може подаватися до столу і радувати гостей. Спробуйте кілька видів цього салату і зробіть свій висновок, який же краще.

Салат з вареної яловичиною, червоною квасолею і сухариками

Салат з відвареної яловичиною і болгарським перцем також дуже смачний, якщо в нього додати червону квасолю консервовану і сухарики. Його можна досить швидко приготувати. Нижче буде наведено ще один вельми цікавий варіант як зробити салат з квасолі і сухариків, який Ви з легкістю зможете застосувати.

Для цього салату Вам потрібно буде наступне:

  1. 200 г відвареної яловичини;
  2. три штуки смужки свинячого бекону;
  3. 150 грам червоної квасолі;
  4. два варених яйця;
  5. два маринованих огірка;
  6. один маринований перець;
  7. по десять штук маслин і оливок;
  8. сім гілочок петрушки;
  9. сім стебел зеленої цибулі;
  10. за смаком сіль і чорний перець;
  11. оливкова олія або сметана (за смаком);
  12. Сухарики.

Приготування салату:

Отже, необхідно почати з червоної квасолі. Її потрібно варити приблизно сім хвилин. Потім потрібно вилити в друшляк і промити її холодною водою. Далі нарізається кубиками саме м’ясо. Залишається нарізати огірки, маслини, оливки і маринований перець.

У салатницю помістити все нарізане і саму квасолю. Туди ж додайте сухарики, зелень, перець, сіль, заправку. Перемішайте салат і помістіть його в холодне місце на одну годину.

Гарячий салат з вареної яловичиною і овочами

Салат сирна ніжність

Цей варіант салату включає в себе наступні інгредієнти:

  1. 500 г відвареної яловичини;
  2. одну столову ложку гірчиці;
  3. одну столову ложку соєвого соусу;
  4. сім стебел зеленої цибулі;
  5. сім штук базиліка;
  6. сім гілочок петрушки;
  7.  лимонний сік;
  8. 1-2 штуки жовтого болгарського перцю;
  9. 8-10 штук черрі;
  10. дві щіпки чебрець;
  11. одну столову ложку оливкової олії;
  12. чорний мелений перець (за смаком).

Як приготувати гарячий салат з яловичиною і овочами:

Запекти болгарський перець, зняти шкірку і порізати дольками або ж кубиками.

Для заправки подрібнити зелень. Гірчицю, сік лимона, соєвий соус, масло і зелень перемішати.

Варене м’ясо ріжеться локшиною, перемішується з соусом і туди ж додається чебрець. На 30-40 хвилин помістіть в холодне місце.

До м’яса необхідно буде додати перець і помідори.

Салат з м’якоттю авокадо

В даний варіант салату входять такі інгредієнти:

  1. 250 грам свинини;
  2. два солоних огірка;
  3. одна цибулина;
  4. половина авокадо;
  5. одне яблуко;
  6. один мандарин;
  7. один пучок петрушки;
  8. одна столова ложка лимонного соку;
  9. одна ложка гірчиці;
  10. базилік, перець;
  11. самостійно приготований соус.

Приготування салату:

Для приготування Вам знадобиться виконати наступні кроки:

  1. Свинину треба відбити і нарізати її шматочками. Крім того, його потрібно обсипати меленим перцем і базиліком, трохи посолити. Шматочки потрібно скропити соусом з мандарина. Тепер можна приступити до обсмажування м’яса.
  2. Наріжте цибулину півкільцями і трохи окропити його соком.
  3. Тонкою соломкою наріжте яблуко, огірки і авокадо.
  4. Приготуйте соус самостійно на свій смак.
  5. Гіркою викладіть всі компоненти салату і заправити їх соусом.

Салат обжорка з яловичиною та маринованими огірками, рецепт з фото

Тепер приготований смачний салат можна подати до столу.

Салат з присутністю смажених грибів

Для такого варіанту знадобиться:

  1. 200 грам яловичини;
  2. 200 грам грибів шампіньйонів;
  3. один червоний болгарський перець;
  4. одна невелика цибулина;
  5. солоний або ж маринований огірок;
  6. зелене яблуко (можна з кислинкою);
  7. зелень петрушки;
  8. майонез;
  9. сіль.

Приготування салату:

Отже, як і в традиційній версії салату, всі продукти потрібно підготувати і нарізати. Печериці наріжте і трохи обсмажте на олії. Все змішайте і додайте петрушку. Зеленню можна прикрасити салат. Ось і все, тепер можна подавати блюдо до столу!

Ось такі прості рецепти можуть допомогти Вам приготувати такий прекрасний, смачний салат. Існує ще безліч варіантів приготування подібного чудового салату. У цій статті були перераховані лише основні рецепти салатів цього сорту. Зверніть увагу, що ви можете самостійно урізноманітнити салат чимось оригінальним і смачним. «Празький» салат добре підходить до застілля. Порадуйте себе і своїх гостей!