Салат столичний: класичний рецепт з яловичиною

Салат столичний класичний

Зараз від величезного розмаїття самих різних страв на столах (причому як святкових, таки повсякденних) просто розбігаються очі. Щоразу перед приходом гостей думаєш, чим би їх таким-таким собі здивувати, та й звичайне сімейне меню хочеться якось урізноманітнити. Тому ми вдаряємося в екзотику, шукаємо рідкісні і дефіцитні продукти, проходимо всі довколишні торгові центри в пошуках потрібного продукту. Але іноді дуже корисно повернутися до класики. І ми вам пропонуємо згадати про салат столичний. Класичний рецепт з яловичиною робиться дуже просто, дуже швидко і містить самий звичайний продуктовий набір.

Інгредієнти для приготування столичного салату

Для початку розберемося, що ж це за простий набір інгредієнтів. Тут ви дійсно не знайдете нічого надприродного. Будь-який продукт зі складу можна купити в сусідньому продуктовому магазині, навіть абсолютно не великому.

Отже, щоб приготувати салат столичний класичний з м’ясом, вам буде потрібно:

  1. М’ясо яловичини без кістки – 400 г.
  2. Картопля відварна в мундирі середнього розміру – 6 шт.
  3. Зварені круто курячі яйця – 6 шт.
  4. Зелений консервований горошок – 1 банка.
  5. Солоні або мариновані огірочки – 3 шт.
  6. Відварена морквина – 2 шт.
  7. Майонез для заправки – за смаком.
  8. Будь-яка зелень (цибуля, кріп, петрушка та інше) для смаку і прикраси.

Як бачите, більшість з цих продуктів навіть можуть вже бути у вашому холодильнику, і в магазин йти не доведеться.

Салат берізка з курячим філе чорносливом і грибами

Описане вище кількість продуктів розраховано на вісім порцій. Якщо ж у вас планує пробувати дане блюдо більше чи менше число людей, то змінюйте кількість кожного інгредієнта пропорційно чисельності їдців. Можна навіть взяти з невеликим запасом, оскільки ми гарантуємо, що деякі зажадають добавки.

Спосіб приготування салату столичний з яловичиною

Тепер ми вам розповімо, як безпосередньо приготувати салат столичний. Класичний рецепт з яловичиною, фото якого ми докладаємо до опису процесу приготування, змусить повернутися вас в дитинство і згадати колишні застілля, коли вся родина збиралася за скромним, але дружним столом.

Отже, послідовність ваших дій при приготуванні цього салату повинна бути такою:

  • Попередньо необхідно відварити м’ясо до готовності. Робити це потрібно в трохи підсоленій воді. Варто додати і трохи спецій – лавровий лист, перець горохом. Головне, щоб відварене м’ясо було м’яким і не гумовим.
  • Далі м’ясо охолоджуємо і нарізаємо кубиками середнього розміру. Попередньо відварені овочі (картоплю і моркву), а також яйця очищаємо від шкірки і шкаралупи і знову ріжемо невеликими кубиками до пари м’яса.
  • Подібним же чином поступаємо з солоними або маринованими огірками. Відправляємо їх в ємність до решти інгредієнтів.
  • Банку з зеленим горошком акуратно розкриваємо, зливаємо непотрібну рідина, сам же горошок висипаємо в салат.
  • Ось, власне кажучи, і все. Ці інгредієнти обережно перемішуємо, заправляємо майонезом на ваш смак, додаємо посічену зелень. Салат готовий.

Салат сирна ніжність

Погодьтеся, що легко і просто! Тільки є одна невелика хитрість: перед тим як подавати салат на стіл, поставте його хвилин на 40-60 в холодильник, щоб він як слід просочився заправкою, настоявся і охолов. Так це блюдо буде ще смачніше.

Тепер ви знаєте, як зготувати салат столичний за класичним рецептом з м’ясом.

Кілька важливих моментів

Хочемо також звернути пильну увагу на такі моменти, які потрібно обов’язково враховувати перед приготуванням цього салат і в самому процесі. Вони допоможуть вам зробити блюдо ще більш смачним, а також уникнути деяких помилок.

  • По-перше, запам’ятайте, що салат столичний готується саме з яловичиною. Рецепт в цьому плані краще не міняти, інакше це буде якийсь інший салат. Якщо ви захочете поміняти яловичину на ковбасу, то це вже скоріше буде походити на салат «Олів’є», а це, як то кажуть, зовсім інша історія. Не варто замінювати яловичину і свининою. М’ясо свинки жирніше і за своєю консистенцією не така щільна, тому в салаті воно не буде виглядати так само виграшно, як яловичина, та й смак страви буде зіпсований.
  • А ось із заправкою можна поекспериментувати. Якщо ви в принципі не любитель майонезу або вважаєте його не найбільш корисним продуктом, то можна заправку приготувати з рівних частин сметани і майонезу. Так вийде і більш корисно, і менш жирно, і смак салату буде пом’якшено. Для кого-то так може виявитися смачніше.
  • Також можна замість солоних огірочків спробувати в салат додати звичайні свіжі. Кількість можна трохи збільшити. Смак страви стане при цьому менш пікантним, але ж смакові переваги у всіх людей різні, та й здоров’я не завжди дозволяє вживати різні соління й маринади. Загалом, такий варіант теж цілком життєздатний.
  • Якщо ви дуже любите кулінарні експерименти, то можна спробувати приготувати ще кілька варіацій даного виду салату. Наприклад, абсолютно непередаваним смаком володіє салат столичний, приготований з куркою і крабовим м’ясом. Як ви самі розумієте, це досить цікаве поєднання, яке досить рідко де-небудь зустрічається. Також в класичну рецептуру можна спробувати додати гриби. Це можуть бути консервовані печериці або обсмажені білі або підберезники. Тут вам варто покладатися тільки на свій власний смак і внутрішнє чуття.