Шоколад для діабетиків: чи можна їсти?

Багато ласуни, яким діагностували цукровий діабет, не можуть втриматися, щоб не з’їсти певну кількість шоколаду. Звичайно, їсти цю солодкість в необмеженій кількості заборонено. Але існує спеціальний шоколад для пацієнтів, що не зашкодить здоров’ю, якщо вживати його правильно.

Діабет 2 типу та шоколад – це несумісні речі, як вважають багато людей. Під словом «шоколад» часто розуміють дуже солодку їжу, яку можна з’їсти в необмеженій кількості, щоб позбутися від спраги солодкого. Звичайно, він може дуже сильно збільшити рівень цукру в крові, тому його не можна їсти при цукровому діабеті. Горький шоколад, проте, не перебуває під суворою забороною лікарів. Але виріб обов’язково має бути найвищої якості. Іноді гіркий шоколад при діабеті 2 типу спеціально включається в раціон харчування пацієнтів, оскільки в ньому містяться потрібні для здоров’я речовини.

Варто зазначити, що діабет і білий або молочний продукт – це несумісні речі. При цьому захворюванні можна вживати тільки чорний шоколад для діабетиків.

Користь цієї солодощі

Гіркий шоколад при цукровому діабеті 2 типу не тільки не шкідливий, але і корисний, тому його іноді включають в меню спеціально, з метою поліпшити загальний стан здоров’я пацієнта. Отже, чи можна їсти шоколад при діабеті 2 типу? Звичайно, оскільки він сприяє таким процесам в організмі:

  • Ефективно і швидко втамовує голод, зберігаючи почуття ситості надовго;
  • Регулює роботу серцево-судинної системи, стимулює роботу серця;
  • Бореться з надмірною кількістю холестерину в організмі;
  • Якщо продукт повністю натуральний, то він приводить артеріальний тиск в норму;
  • Підвищує настрій, стимулює вироблення гормону щастя;
  • Насичує організм залізом;
  • Покращує працездатність мозку;
  • Здатний допомогти в лікуванні преддиабета;
  • Допомагає точно стежити за рівнем глюкози в крові при захворюванні 1 типу;
  • Гіркий шоколад при діабеті 2 типу значно скорочує вірогідність виникнення серцевого нападу.

Як ми бачимо, шоколад і діабет – сумісні речі. Але які ж є у цього продукту недоліки?

Шкода цих солодощів

Чи можна при діабеті є цей продукт, не побоюючись за здоров’я організму? Пам’ятайте, що шкода, яку може заподіяти солодкість, пов’язаний виключно з неправильним або надмірним його споживанням. Отже, шкоду, яку може заподіяти неправильне застосування продукту:

  • Не забувайте, що діабет і ожиріння – небажані супутники, а надмірне вживання калорій може призвести до набору ваги;
  • Для ласунів занадто часте вживання солодощів призводить до залежності, що тягне за собою появу інших проблем;
  • Компоненти, що містяться в цьому продукті, виводять велику кількість рідини з організму. Це може привести до появи запорів, що небажано, якщо у вас діабет 2 типу;
  • Солодощі часто викликають алергічну реакцію, навіть якщо у вас не спостерігалося нічого подібного раніше.

Але пам’ятайте, що все добре в міру. Вживання цього продукту не може бути обмеженим. 30 г – це оптимальна добова доза. Перевищення цього показника загрожує серйозними проблемами. Щоб дізнатися вашу індивідуальну добову норму, порадьтеся з лікарем.

Спеціальний продукт при цукровому діабеті

Діабетичний шоколад – це особливий різновид даної солодощі, створена спеціально для пацієнтів. Його відмінність від звичайного продукту полягає в тому, що в складі відсутня звичайний цукровий пісок. Замість нього виробники додають натуральні цукрозамінники, які дозволено вживати діабетикам.

Діабетичний шоколад дуже смачний. Він швидко і без наслідків перетравлюється організмом, але це не означає, що його можна їсти без обмежень. Він вживається в тій же нормі, що і звичайний товар, куплений в супермаркеті, але при цьому потрібно обов’язково контролювати стан глюкози в організмі.

Зверніть увагу, що в гонитві за грошима, багато виробників стали випускати молочний, білий шоколад з різними добавками у вигляді родзинок або горіхів для пацієнтів. Це заборонені товари. Пацієнтам підходить виключно гіркий продукт без будь-яких добавок.

Варто відзначити, що вгамувати спрагу солодкого можна і звичайним шоколадом без цукру, який виготовляється для випічки. Він має специфічний смак, але якщо ви є його любителем, то шкоди він вам не принесе.

Таким чином, ласуни можуть спати спокійно. Слідкуйте за кількістю вживаних продуктів, вимірюйте рівень цукру в крові, ведіть здоровий спосіб життя, щоб насолоджуватися навколишнім світом і гармонійно співіснувати з хворобою.

Відео